DIETA KONTRA RAK ŻYWIENIE W CHOROBIE NOWOTWOROWEJ
- Wydawca: PZWL
- Rok wydania: 2016
- Wydanie: I
- Ilość stron: 254
- Oprawa: miękka
- ISBN: 978-83-200-5219-0
60,90 zł
powyżej 300zł Najniższa cena z 30 dni: 58,90 zł
Wiele badań naukowych dowodzi, że odpowiednia dieta może przeciwdziałać powstawaniu i rozwojowi nowotworów oraz chronić przed przerzutami.
Chorzy leczeni onkologicznie często nie odczuwają apetytu, miewają mdłości i wymioty, dlatego nie chcą jeść. Sytuacja ta prowadzi do osłabienia organizmu i niedożywienia, czego konsekwencją jest brak sił do walki z chorobą.
Przekazujemy Wam ten oto niewielki poradnik zawierający najistotniejsze zalecenia i wskazówki dietetyczne dla osób leczonych onkologicznie ( z uwzględnieniem leczenia chirurgicznego, chemio- i radioterapii ). Znajdziecie w nim przepisy na lekkie, zdrowe potrawy i przykładowe jadłospisy, które mogą się stać inspiracją do codziennego przygotowania zbilansowanych posiłków. Zachęcamy do zmieniania przepisów według własnego uznania i dodawania do potraw chorego jego ulubionych składników.
Dowiedz się jakie suplementy diety mogą wesprzeć spalanie tkanki tłuszczowej
czytaj więcejDowiedz się czym są suplementy diety i poznaj ich działanie.
czytaj więcejChoroba syropu klonowego (MSUD), mimo swojej pozornie łagodnej nazwy, stanowi poważne...
czytaj więcejOpryszczkowate zapalenie skóry wywołuje charakterystyczne zmiany skórne, które...
czytaj więcejNietolerancja fruktozy to stan, w którym organizm ma trudności z przetwarzaniem...
czytaj więcejKrew odgrywa kluczową rolę w funkcjonowaniu naszego organizmu, zapewniając dostarczanie...
czytaj więcejChoroby genetyczne stanowią ważny obszar medycyny, dotykający miliony ludzi na całym...
czytaj więcejWśród wyzwań współczesnej medycyny walka z nowotworami zajmuje szczególne miejsce....
czytaj więcejRogowiec dłoni i stóp, choć nie zawsze jest powszechnie znany, jego objawy mogą...
czytaj więcejZespół antyfosfolipidowy to stan, który może znacząco wpłynąć na różne...
czytaj więcej