
DIETA KONTRA RAK ŻYWIENIE W CHOROBIE NOWOTWOROWEJ
- Wydawca: PZWL
- Rok wydania: 2016
- Wydanie: I
- Ilość stron: 254
- Oprawa: miękka
- ISBN: 978-83-200-5219-0
58,90 zł
lub za 0zł przy zakupach
powyżej 299zł
Zamówienia złożone od dnia 20 XII 2021 r. mogą zostać zrealizowane w styczniu.
Wiele badań naukowych dowodzi, że odpowiednia dieta może przeciwdziałać powstawaniu i rozwojowi nowotworów oraz chronić przed przerzutami.
Chorzy leczeni onkologicznie często nie odczuwają apetytu, miewają mdłości i wymioty, dlatego nie chcą jeść. Sytuacja ta prowadzi do osłabienia organizmu i niedożywienia, czego konsekwencją jest brak sił do walki z chorobą.
Przekazujemy Wam ten oto niewielki poradnik zawierający najistotniejsze zalecenia i wskazówki dietetyczne dla osób leczonych onkologicznie ( z uwzględnieniem leczenia chirurgicznego, chemio- i radioterapii ). Znajdziecie w nim przepisy na lekkie, zdrowe potrawy i przykładowe jadłospisy, które mogą się stać inspiracją do codziennego przygotowania zbilansowanych posiłków. Zachęcamy do zmieniania przepisów według własnego uznania i dodawania do potraw chorego jego ulubionych składników.
Strona Internetowa Medicon.pl korzysta z plików cookies. Możesz je wyłączyć w swojej przeglądarce. Więcej o plikach cookies znajdziesz w naszej polityce prywatności.