DIETA KONTRA RAK ŻYWIENIE W CHOROBIE NOWOTWOROWEJ
- Wydawca: PZWL
- Rok wydania: 2016
- Wydanie: I
- Ilość stron: 254
- Oprawa: miękka
- ISBN: 978-83-200-5219-0
60,90 zł
powyżej 300zł Najniższa cena z 30 dni: 58,90 zł
Wiele badań naukowych dowodzi, że odpowiednia dieta może przeciwdziałać powstawaniu i rozwojowi nowotworów oraz chronić przed przerzutami.
Chorzy leczeni onkologicznie często nie odczuwają apetytu, miewają mdłości i wymioty, dlatego nie chcą jeść. Sytuacja ta prowadzi do osłabienia organizmu i niedożywienia, czego konsekwencją jest brak sił do walki z chorobą.
Przekazujemy Wam ten oto niewielki poradnik zawierający najistotniejsze zalecenia i wskazówki dietetyczne dla osób leczonych onkologicznie ( z uwzględnieniem leczenia chirurgicznego, chemio- i radioterapii ). Znajdziecie w nim przepisy na lekkie, zdrowe potrawy i przykładowe jadłospisy, które mogą się stać inspiracją do codziennego przygotowania zbilansowanych posiłków. Zachęcamy do zmieniania przepisów według własnego uznania i dodawania do potraw chorego jego ulubionych składników.
Dowiedz się jakie suplementy diety mogą wesprzeć spalanie tkanki tłuszczowej
czytaj więcejDowiedz się czym są suplementy diety i poznaj ich działanie.
czytaj więcejChoroby oczu to szeroka kategoria schorzeń, które wpływają na funkcjonowanie...
czytaj więcejDna moczanowa jest przewlekłą chorobą reumatyczną, którą charakteryzuje gromadzenie...
czytaj więcejChoroba syropu klonowego (MSUD), mimo swojej pozornie łagodnej nazwy, stanowi poważne...
czytaj więcejKrew odgrywa kluczową rolę w funkcjonowaniu naszego organizmu, zapewniając dostarczanie...
czytaj więcejChoroby genetyczne stanowią ważny obszar medycyny, dotykający miliony ludzi na całym...
czytaj więcejWśród wyzwań współczesnej medycyny walka z nowotworami zajmuje szczególne miejsce....
czytaj więcejSkaza krwotoczna to grupa zaburzeń hemostazy, charakteryzująca się skłonnością...
czytaj więcejAmyloidoza jest schorzeniem, które wciąż pozostaje zagadką dla wielu pacjentów...
czytaj więcej