• KOSZYK 0 (0 zł)
    Brak produktów w koszyku.
G-chemia-w-pozywieniu-jak-dzialaja-dodatki-do-zywnosci-i-dlaczego-nam-szkodza_12646_150x190

CHEMIA W POŻYWIENIU JAK DZIAŁAJĄ DODATKI DO ŻYWNOŚCI I DLACZEGO NAM SZKODZĄ

  • Wydawca: Vital
  • Rok wydania: 2021
  • Wydanie: II
  • Ilość stron: 352
  • Oprawa: miękka
  • ISBN: 9788381689038
 
54,50 zł
43,50 zł 43,50 zł PLN 1
Dostawa od 9.90 zł
lub za 0zł przy zakupach
powyżej 250zł

Opis

Chemia w pożywieniu Jak działają dodatki do żywności i dlaczego nam szkodzą

Autor: Hans-Ulrich Grimm

To już drugie wydanie tej bestsellerowej książki!

Autor książki udziela odpowiedzi jak czytać informacje podane na etykietach kupowanych produktów, jak odszyfrować zapisane tam skróty i na które z nich należy zwrócić uwagę.

Autor analizuje działanie najpopularniejszych dodatków do produktów spożywczych:

  • aromatów,
  • enzymów,
  • środków modyfikowanych genetycznie,
  • maltodekstryny,
  • ekstraktu drożdżowego
  • syropu glukozowo-fruktozowego. 

Dzięki tej publikacji poznasz powiązania chemicznych środków w jedzeniu z szybszym starzeniem się i chorobami układu krążenia. Dowiesz się, jakie zmiany w organizmie ludzkim wywołuje Cola Light i ksylitol oraz dlaczego gotowe dania mogą powodować poważne schorzenia jelit. Autor ujawnia także szokującą prawdę o chemii znajdującej się w uwielbianych przez dzieci napojach i słodyczach. Zdradza również, jakie zagrożenia skrywają się w margarynach imitujących masło.
 

Spis treści

Chemia w pożywieniu. Jak działają dodatki do żywności i dlaczego nam szkodzą

Autor: Hans-Ulrich Grimm

1. Szybsze starzenie się 

2. Drapanie w gardle 

3. Gorzka prawda

4. Resztki zębów w buzi 

5. Masło dla ubogich

6. Tajemny składnik 

7. Chemia w pożywieniu może zagrażać naszemu zdrowiu

8. Załączniki

 

Opinie

Imię i nazwisko
Email
Twoja ocena
Twoja opinia

Zapytaj o produkt

Imię i nazwisko
Email
Telefon
Wiadomość

TYTUŁY POWIĄZANE

KLIENCI, KTÓRZY KUPILI TEN PRODUKT KUPILI RÓWNIEŻ

POLECAMY