
KUCHNIA ŚWIATA DLA DIABETYKÓW
- Wydawca: RM
- Rok wydania: 2016
- Wydanie: I
- Ilość stron: 160
- Oprawa: miękka
- ISBN: 978-83-7773-519-0
28,40 zł
powyżej 300zł Najniższa cena z 30 dni: 28,40 zł
Creme de citron, yakitori z kurczaka, zupa reńska czy może crostini z wątróbką i tuńczykiem? Kto powiedział, że kuchnia dla diabetyków musi być nudna?
Autorka książki zabiera osoby chore na cukrzycę w kulinarną podróż po świecie. Proponuje im dania kuchni śródziemnomorskiej, niemieckiej, chińskiej, japońskiej, żydowskiej, a także holenderskiej. W tym smakowitym tyglu każdy znajdzie coś dla siebie.
Do każdego dania wyliczono indeks glikemiczny, wymienniki węglowodanowe i białkowo-tłuszczowe oraz kaloryczność.
Cukrzyca typu 2 to najczęstsza forma cukrzycy, stanowiąca około 90-95% wszystkich...
czytaj więcejCukrzyca ciążowa to specyficzna forma cukrzycy, która rozwija się w trakcie ciąży,...
czytaj więcejCukrzyca to przewlekła choroba metaboliczna, charakteryzująca się podwyższonym...
czytaj więcejCukrzyca typu 1 jest jednym z najpowszechniejszych schorzeń na świecie, dotykającym...
czytaj więcejInfekcje grzybicze, choć często są bagatelizowane, mogą prowadzić do poważnych...
czytaj więcejDowiedz się jakie suplementy diety mogą wesprzeć spalanie tkanki tłuszczowej
czytaj więcejDowiedz się czym są suplementy diety i poznaj ich działanie.
czytaj więcejDna moczanowa jest przewlekłą chorobą reumatyczną, którą charakteryzuje gromadzenie...
czytaj więcejChoroby oczu to szeroka kategoria schorzeń, które wpływają na funkcjonowanie...
czytaj więcejChoroba syropu klonowego (MSUD), mimo swojej pozornie łagodnej nazwy, stanowi poważne...
czytaj więcej