
ŻYWIENIE W CHOROBACH NEREK
- Wydawca: PZWL
- Rok wydania: 2004, dodruk 2018
- Wydanie: I
- Ilość stron: 207
- Oprawa: miękka foliowana
- ISBN: 978-83-200-4294-8
51,90 zł
lub za 0zł przy zakupach
powyżej 299zł Najniższa cena z 30 dni: 50,90 zł
Zamówienia złożone od dnia 20 XII 2021 r. mogą zostać zrealizowane w styczniu.
Kolejna książka Zofii Wieczorek-Chełmińskiej z cenionej na rynku serii dieietycznej tej Autorki.
Znajdą w niej Państwo propozycje diet zalecanych m. in. w niewydolności i zapaleniu nerek, w kamicy nerkowej oraz u osób po przeszczepie.
Prawidłowe żywienie to jeden z podstawowych elementów leczenia tych schorzeń.
Bardzo ważna dla skutecznej terapii jest znajomość zasad przygotowywania posiłków i doboru odpowiednich grup produktów. Sprawdzone i smaczne przepisy proponowane w tej publikacji mogą być nieocenioną pomocą dla pacjentów oraz ich opiekunów w planowaniu codziennych jadłospisów.
Część ogólna
* Rodzaje diet mających zastosowanie w chorobach nerek
* Charakterystyka diet mających zastosowanie w chorobach nerek i dróg moczowych
* Wybrane zagadnienia z technologii potraw
* Dietetyczna ocena przypraw stosowanych w chorobach nerek i dróg moczowych
* Lista niektórych produktów z podaniem ich ilości w gramach i przybliżonych miarach
Część szczegółowa
* Przepisy potraw stosowanych w chorobach nerek i dróg moczowych
Piśmiennictwo
Spis potraw
Strona Internetowa Medicon.pl korzysta z plików cookies. Możesz je wyłączyć w swojej przeglądarce. Więcej o plikach cookies znajdziesz w naszej polityce prywatności.