ŻYWIENIE W NIEDOKRWISTOŚCIACH
- Wydawca: PZWL
- Rok wydania: Warszawa 2007
- Wydanie: 1
- Ilość stron: 232
- Oprawa: miękka
- ISBN: 9788320035049
51,90 zł
powyżej 300zł Najniższa cena z 30 dni: 50,10 zł
Na niedokrwistość spowodowaną niewłaściwym odżywianiem choruje ok. 40% naszego społeczeństwa. Główną przyczyną schorzenia są niedobory żelaza, witamin B6 i B12 oraz kwasu foliowego i folianów w diecie. Modyfikacja codziennego jadłospisu pozwala w większości przypadków odzyskać zdrowie.
W poradniku można znaleźć zalecenia żywieniowe oraz wiele przepisów na smaczne potrawy, które można sporządzić z produktów bogatych w składniki niezbędne do zapobiegania anemii.
Część ogólna
Część szczegółowa
Piśmiennictwo
Spis potraw
Dowiedz się jakie suplementy diety mogą wesprzeć spalanie tkanki tłuszczowej
czytaj więcejDowiedz się czym są suplementy diety i poznaj ich działanie.
czytaj więcejChoroba syropu klonowego (MSUD), mimo swojej pozornie łagodnej nazwy, stanowi poważne...
czytaj więcejOpryszczkowate zapalenie skóry wywołuje charakterystyczne zmiany skórne, które...
czytaj więcejNietolerancja fruktozy to stan, w którym organizm ma trudności z przetwarzaniem...
czytaj więcejTwardzina to choroba tkanki łącznej, która potrafi zahaczyć o każdy aspekt życia...
czytaj więcejGruźlica, znana również jako tuberculosis (TB), to poważna choroba zakaźna,...
czytaj więcejEstrogeny to grupa hormonów płciowych, które odpowiedzialne są za wiele procesów,...
czytaj więcejCzyrak, czyli zapalenie wywołane przez bakterie gronkowca złocistego, to powszechna...
czytaj więcejChoroby metaboliczne to grupa schorzeń charakteryzujących się zaburzeniami w procesach...
czytaj więcej