
ŻYWIENIE W CHOROBACH SERCA
- Wydawca: PZWL
- Rok wydania: Warszawa 2013
- Wydanie: II
- Ilość stron: 223
- Oprawa: miękka foliowana
- ISBN: 978-83-200-4499-7
47,90 zł
lub za 0zł przy zakupach
powyżej 299zł Najniższa cena z 30 dni: 45,90 zł
Zamówienia złożone od dnia 20 XII 2021 r. mogą zostać zrealizowane w styczniu.
Książka Zofii Wieczorek-Chełmińskiej Żywienie w chorobach serca przedstawia zasady żywienia w chorobach serca oraz konkretne przepisy kulinarne. Warty podkreślenia jest fakt, iż prezentowane przepisy są autorstwa Polki, tak więc Czytelnik nie będzie miał kopotów ze skompletowaniem składników.
Cały cywilizowany świat już dawno wie, że nadmierne spożycie tłuszczów zwierzęcych, cukru i słodyczy, ograniczenie błonnika i witamin prowadzą do miażdżycy, nadciśnienia, zawału serca, zakrzepicy krwi!
A my?
My przodujemy w statystyce umieralności na choroby krążenia i nowotwory.
Każdy moment jest dobry, aby podjąć decyzję, że chcemy żyć zdrowiej, a więc dłużej! A na to jest jedna rada: zmienić radykalnie sposób żywienia. I nie chodzi tu wcale o to, aby się głodzić i męczyć wymyślnymi dietami. Po prostu trzeba jeść inaczej. A jak - dajemy Wam gotową"receptę".
CZĘŚĆ OGÓLNA
- zapotrzebowanie energetyczne
- składniki pokarmowe
- zdrowotna ocena jakości produktów spożywczych
- profilaktyka i leczenie dietetyczne w niektórych chorobach układu krążenia
- ważniejsze produkty spożywczwe zapobiegające chorobom układu krążenia
- wybrane zagadnienia z technologii sporządzania potraw
- zasady racjonalnego żywienia
- przykłady tygodniowych jadłospisów
CZĘŚĆ SZCZEGÓŁOWA
- napoje
- chleb domowy
- dodatki do pieczywa
- zupy
- dodatki do zup
- potrawy z mięsa cielęcego, wołowego, drobiu i ryb
- potrawy z niewielką ilością mięsa i ryb
- potrawy jarskie
- potrawy z warzyw i ziemniaków
- sosy
- desery i wypieki domowe.
Strona Internetowa Medicon.pl korzysta z plików cookies. Możesz je wyłączyć w swojej przeglądarce. Więcej o plikach cookies znajdziesz w naszej polityce prywatności.