• KOSZYK 0 (0 zł)
    Brak produktów w koszyku.
G-dietetyka-kliniczna_12324_150x190

DIETETYKA KLINICZNA

  • Wydawca: Edra Urban & Partner
  • Rok wydania: 2014
  • Wydanie: I
  • Ilość stron: 370
  • Oprawa: miękka
  • ISBN: 978-83-7609-918-7
 
90,00 zł
81,00 zł 81,00 zł PLN 1
Dostawa od 9.90 zł
lub za 0zł przy zakupach
powyżej 250zł

Opis

Dietetyka kliniczna w zwięzły i przejrzysty sposób ukazuje zagadnienia związane z postępowaniem żywieniowym zarówno w zdrowiu, jak i chorobie. W niniejszej publikacji omówiono żwyienie kliniczne dzieci i młodzieży, dorosłych, osób w podeszłym wieku oraz kobiet w ciąży.
Książka stanie się niezbędnym przewodnikiem dla studentów, stażystów i praktykujących dietetyków ze względu na:

  • niewielki rozmiar
  • kolorowe zakładki umożliwiające szybkie i łatwe przeszukiwanie treści
  • aktualne badania we wszystkich rozdziałach

Niezadrukowane strony w każdym rozdziale pozwalają klinicyście na indywidualne dopasowanie książki do swoich potrzeb przez dodanie własnych notatek. Z łatwością można wpisać wzór, wyciąć i wkleić artykuł czy przypiąć szpitalną kartę.
Zawarte i dogłębne opracowanie sprawia, że łatwo jest odszukać potrzebne jednostki miary czy rodzaj pacjentów, którym trzeba udzielić niezbędnej pomocy.
Książka przeznaczona jest dla głównie dla dietetyków, techników dietetycznych oraz studentów i stażystów pracujących w szpitalach, domach opieki i poradniach. Może też być pożyteczna dla innych pracowników służby zdrowia i dla realizujących programy zdrowotne, sprawdzających i oceniających stan odżywienia. Część I zawiera rozdziały dotyczące oceny żywieniowej, oceny fazy życia i wsparcia odżywiania. Część II składa się z 7 rozdziałów o głównych chorobach związanych z odżywianiem. Książkę uzupełniają aneksy na temat interakcji jedzenia i leków, oceny laboratoryjnej oraz zawierające tabele przeliczeniowe i pokarmowe źródła witamin.

Spis treści

Część I - Ocena stanu odżywienia i wsparcie żywieniowe 
1. Ocena stanu odżywienia 
2. Ciąża 
3. Ocena dzieci i młodzieży 
4. Osoby starsze 
5. Wsparcie żywieniowe 

Część II - Postępowanie żywieniowe w chorobach poszczególnych układów i narządów 
6. Rak
7. Choroby sercowo-naczyniowe
8. Cukrzyca 
9. Choroby układu pokarmowego 
10. Choroby wątroby i trzustki 
11. Choroby nerek 
12. Choroby płuc 

Dodatek A Ocena laboratoryjna 
Dodatek B Interakcje leków z pokarmami 
Dodatek C Informacje dotyczące odżywiania 

Opinie

Imię i nazwisko
Email
Twoja ocena
Twoja opinia

Zapytaj o produkt

Imię i nazwisko
Email
Telefon
Wiadomość

TYTUŁY POWIĄZANE

30,00 zł
28,50 zł
109,00 zł
92,90 zł
54,00 zł
48,60 zł
99,00 zł
84,90 zł
140,00 zł
126,00 zł

KLIENCI, KTÓRZY KUPILI TEN PRODUKT KUPILI RÓWNIEŻ

POLECAMY