• KOSZYK 0 (0 zł)
    Brak produktów w koszyku.
G-dietetyka-kliniczna_12324_150x190

DIETETYKA KLINICZNA

  • Wydawca: Edra Urban & Partner
  • Rok wydania: 2014
  • Wydanie: I
  • Ilość stron: 370
  • Oprawa: miękka
  • ISBN: 978-83-7609-918-7
 
90,00 zł
81,00 zł 81,00 zł PLN 1
Dostawa od 9.90 zł
lub za 0zł przy zakupach
powyżej 250zł

Opis

Dietetyka kliniczna w zwięzły i przejrzysty sposób ukazuje zagadnienia związane z postępowaniem żywieniowym zarówno w zdrowiu, jak i chorobie. W niniejszej publikacji omówiono żwyienie kliniczne dzieci i młodzieży, dorosłych, osób w podeszłym wieku oraz kobiet w ciąży.
Książka stanie się niezbędnym przewodnikiem dla studentów, stażystów i praktykujących dietetyków ze względu na:

  • niewielki rozmiar
  • kolorowe zakładki umożliwiające szybkie i łatwe przeszukiwanie treści
  • aktualne badania we wszystkich rozdziałach

Niezadrukowane strony w każdym rozdziale pozwalają klinicyście na indywidualne dopasowanie książki do swoich potrzeb przez dodanie własnych notatek. Z łatwością można wpisać wzór, wyciąć i wkleić artykuł czy przypiąć szpitalną kartę.
Zawarte i dogłębne opracowanie sprawia, że łatwo jest odszukać potrzebne jednostki miary czy rodzaj pacjentów, którym trzeba udzielić niezbędnej pomocy.
Książka przeznaczona jest dla głównie dla dietetyków, techników dietetycznych oraz studentów i stażystów pracujących w szpitalach, domach opieki i poradniach. Może też być pożyteczna dla innych pracowników służby zdrowia i dla realizujących programy zdrowotne, sprawdzających i oceniających stan odżywienia. Część I zawiera rozdziały dotyczące oceny żywieniowej, oceny fazy życia i wsparcia odżywiania. Część II składa się z 7 rozdziałów o głównych chorobach związanych z odżywianiem. Książkę uzupełniają aneksy na temat interakcji jedzenia i leków, oceny laboratoryjnej oraz zawierające tabele przeliczeniowe i pokarmowe źródła witamin.

Spis treści

Część I - Ocena stanu odżywienia i wsparcie żywieniowe 
1. Ocena stanu odżywienia 
2. Ciąża 
3. Ocena dzieci i młodzieży 
4. Osoby starsze 
5. Wsparcie żywieniowe 

Część II - Postępowanie żywieniowe w chorobach poszczególnych układów i narządów 
6. Rak
7. Choroby sercowo-naczyniowe
8. Cukrzyca 
9. Choroby układu pokarmowego 
10. Choroby wątroby i trzustki 
11. Choroby nerek 
12. Choroby płuc 

Dodatek A Ocena laboratoryjna 
Dodatek B Interakcje leków z pokarmami 
Dodatek C Informacje dotyczące odżywiania 

Opinie

Imię i nazwisko
Email
Twoja ocena
Twoja opinia

Zapytaj o produkt

Imię i nazwisko
Email
Telefon
Wiadomość

TYTUŁY POWIĄZANE

KLIENCI, KTÓRZY KUPILI TEN PRODUKT KUPILI RÓWNIEŻ

POLECAMY