• KOSZYK 0 (0 zł)
    Brak produktów w koszyku.
G-bezpieczenstwo-zywnosci-i-zywienia_12955_150x190

BEZPIECZEŃSTWO ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIA

  • Wydawca: Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu
  • Rok wydania: 2014
  • Wydanie: I
  • Ilość stron: 149
  • Oprawa: miękka
  • ISBN: 978-83-7160-741-7
33,00 zł 33 33 PLN 1
Bezpłatna dostawa przy zakupach
powyżej 300zł
Najniższa cena z 30 dni: 33,00 zł
UWAGA!

Zamówienia złożone od dnia 20 XII 2021 r. mogą zostać zrealizowane w styczniu.

nakład wyczerpany - produkt niedostępny u wydawcy

Opis

Autorzy książki przybliżają czytelnikowi w możliwie przystępny sposób najważniejsze zagadnienia związane z bezpieczeństwem żywności i żywienia. W pierwszej części wyjaśniono podstawowe pojęcia i klasyfikację zagrożeń zdrowotnych związanych z żywnością i żywieniem, omówiono czynniki biologiczne, chemiczne i fizyczne mogące stanowić takie zagrożenia, a także przedstawiono sposoby zapobiegania zatruciom i zakażeniom pokarmowym oraz instytucjonalne możliwości przeciwdziałania im. Kolejne rozdziały poświęcono bezpieczeństwu żywienia, zwracając szczególną uwagę na zagrożenia związane z niezbilansowaniem diety, indywidualną nadwrażliwością na niektóre pokarmy oraz żywnością genetycznie modyfikowaną, która jest dziś przedmiotem wielu kontrowersji. Książkę zamyka omówienie systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności w przemyśle spożywczym i zakładach gastronomicznych oraz prawnych i instytucjonalnych instrumentów ochrony zdrowia konsumentów żywności.

Tagi: dietetyka podręcznik ,

Spis treści

Rozdział 1
Pojęcie bezpieczeństwa żywności i żywienia
Rozdział 2
Mikrobiologiczne i inne biologiczne zanieczyszczenia żywności
Rozdział 3
Chemiczne i fizyczne zanieczyszczenia żywności oraz substancje dodatkowe
Rozdział 4
Sposoby zapobiegania zatruciom i zakażeniom pokarmowym
Rozdział 5
Rola i zadania służb sanitarnych w przeciwdziałaniu zatruciom pokarmowym i chorobom zakaźnym oraz terroryzmowi żywnościowemu
Rozdział 6
Niezbilansowanie diety, czyli żywienie niezgodne z normami
Rozdział 7
Alergie i nietolerancje pokarmowe
Rozdział 8
Żywność genetycznie modyfikowana
Rozdział 9
Zarządzanie bezpieczeństwem żywności w przemyśle spożywczym i zakładach gastronomicznych
Rozdział 10
Prawna i instytucjonalna ochrona konsumentów przed zagrożeniami związanymi z żywnością i żywieniem

Zapytaj o produkt

Imię i nazwisko
Email
Telefon
Wiadomość

PRODUKTY POWIĄZANE

89,00 zł
78,90 zł
Najniższa cena z 30 dni: 62,10 zł

KLIENCI, KTÓRZY KUPILI TEN PRODUKT KUPILI RÓWNIEŻ

89,00 zł
78,90 zł
Najniższa cena z 30 dni: 73,90 zł
179,00 zł
157,90 zł
Najniższa cena z 30 dni: 161,10 zł
98,00 zł
88,90 zł
Najniższa cena z 30 dni: 98,00 zł
89,00 zł
78,90 zł
Najniższa cena z 30 dni: 89,00 zł
99,00 zł
94,40 zł
Najniższa cena z 30 dni: 94,90 zł
129,00 zł
113,90 zł
Najniższa cena z 30 dni: 108,90 zł
69,00 zł
62,90 zł
Najniższa cena z 30 dni: 62,90 zł
138,00 zł
117,90 zł
Najniższa cena z 30 dni: 117,90 zł

POLECAMY

34,99 zł
29,74 zł
Najniższa cena z 30 dni: 34,99 zł
56,00 zł
39,20 zł
Najniższa cena z 30 dni: 48,72 zł
34,30 zł
24,00 zł
Najniższa cena z 30 dni: 24,00 zł
189,00 zł
166,00 zł
Najniższa cena z 30 dni: 166,00 zł
129,00 zł
113,90 zł
Najniższa cena z 30 dni: 103,20 zł
69,00 zł
60,90 zł
Najniższa cena z 30 dni: 60,90 zł
27,00 zł
25,00 zł
Najniższa cena z 30 dni: 25,00 zł
99,00 zł
Najniższa cena z 30 dni: 82,90 zł
29,99 zł
28,49 zł
Najniższa cena z 30 dni: 28,49 zł
39,00 zł
35,10 zł
Najniższa cena z 30 dni: 35,10 zł
34,90 zł
31,90 zł
Najniższa cena z 30 dni: 31,41 zł
39,00 zł
35,40 zł
Najniższa cena z 30 dni: 35,40 zł
89,00 zł
81,90 zł
Najniższa cena z 30 dni: 73,90 zł
74,00 zł
65,90 zł
Najniższa cena z 30 dni: 65,90 zł
119,00 zł
104,90 zł
Najniższa cena z 30 dni: 100,90 zł