
KOMPENDIUM WIEDZY O ŻYWNOŚCI, ŻYWIENIU I ZDROWIU
- Wydawca: PWN
- Rok wydania: 2004, dodruk 2022
- Wydanie: I
- Ilość stron: 450
- Oprawa: miękka foliowana
- ISBN: 978-83-01-14254-4
73,90 zł
lub za 0zł przy zakupach
powyżej 299zł
Zamówienia złożone od dnia 20 XII 2021 r. mogą zostać zrealizowane w styczniu.
Najnowsza wiedza o produktach żywnościowych, o ich przetwarzaniu, utrwalaniu oraz uwarunkowaniach jakościowych i funkcjonowaniu na rynku. Podstawowe wiadomości z zakresu żywienia oraz biologicznych, medycznych i społecznych aspektów ochrony zdrowia.
Książka uświadamia czytelnikom ścisłe związki między żywnością, żywieniem i zdrowiem, prostuje fałszywe informacje upowszechniane przez media i wyjaśnia kontrowersje i problemy związane z jej tematyką, np. żywność transgeniczna, wegetarianizm, interakcje różnych leków z żywnością, "diety cud", ksenobiotyki itp.
Kompendium adresowane jest zarówno do osób zawodowo zajmujących się żywieniem, żywnością i zdrowiem, jak i do studentów i nauczycieli, uczniów szkół średnich oraz wszystkich zainteresowanych tą problematyką.
Tagi: Jan Gawęcki , dietetyka podręcznik , podręcznik dietetyki ,
1) Wstęp
2) Żywność
3) Żywienie
4) Zdrowie
Strona Internetowa Medicon.pl korzysta z plików cookies. Możesz je wyłączyć w swojej przeglądarce. Więcej o plikach cookies znajdziesz w naszej polityce prywatności.