• KOSZYK 0 (0 zł)
    Brak produktów w koszyku.
Normy żywienia człowieka Podstawy prewencji otyłości i chorób niezakaźnych

NORMY ŻYWIENIA CZŁOWIEKA PODSTAWY PREWENCJI OTYŁOŚCI I CHORÓB NIEZAKAŹNYCH

  • Wydawca: PZWL
  • Rok wydania: 2008
  • Wydanie: I, dodruk 2014
  • Ilość stron: 459
  • Oprawa: miękka
  • ISBN: 978-83-200-3421-9
 
129,00 zł
109,90 zł 109,90 zł PLN 1
Dostawa od 11.80 zł
lub za 0zł przy zakupach
powyżej 250zł

Opis

Podstawowym problemem zdrowia człowieka pozostaje odpowiednie żywienie. Książka Normy żywienia człowieka Jarosz pokazuje najnowsze osiągnięcia w tym właśnie temacie.

Książka Normy żywienia człowieka Jarosz jest dziełem obejmującym najbardziej aktualne normy żywienia dla ludności Polski. Książka Normy żywienia człowieka Jarosz jest wynikiem badań i analiz zespołu pracowników Instytutu Żywności i Żywienia, popartych najnowszymi doświadczeniami i osiągnięciami uczonych z całego świata.
Książka Normy żywienia człowieka Jarosz składa się z dwóch części. Część pierwsza jest w całości poświęcona podstawowym składnikom pokarmowym oraz witaminom, składnikom mineralnym oraz wodzie i elektrolitom. W części drugiej opracowania Normy żywienia człowieka autorzy odnoszą się do następujących zagadnień: zastosowanie norm w ocenie spożycia na poziomie indywidualnym i grupowym, normy żywienia w planowaniu spożycia żywności, normy na energię, rola żywienia i aktywności fizycznej w zapobieganiu nadwadze oraz chorobom przewlekłym, suplementy diety, żywność genetycznie zmodyfikowana.

Książka Normy żywienia człowieka Jarosz to pozycja obowiązkowa dla każdego, kto chce ułożyć dobrze zbilansowaną, wyważoną dietę.

Tagi: Mirosław Jarosz , dietetyka podręcznik , podręcznik dietetyki ,

Spis treści

1. Wprowadzenie

2. Energia

3. Białko

4. Tłuszcze

5. Cholesterol

6. Węglowodany

7. Włókno pokarmowe

8. Witaminy

9. Składniki mineralne

10. Woda i elektrolity

11. Zastoswanie norm zywieniowych w ocenie spozycia na poziomie indywidualnym i grupowym

12. Zastosowanie norm żywienia w plnowaniu spozycia żywności

13. Rola żywienia i aktywności fizycznej w zapobieganiu nadwadze i otyłości oraz przelekłym chorobom niezakaźnym

14. Zastosowanie norm na energię w ocenach rozmiarów niedożywienia na świecie, dokonywanych przez FAO

15. Normy żywienia jako podstawa zaleceń odnoszących się do znakowania oraz wzbogacania żywności

16. Rola suplementów diety w realizacji norm żywienia

17. Nowa żywność jako źródło składników o działaniu fizjologicznym

18. Żywność genetycznie modyfikowana-potencjalne źródło składników odżywczych w diecie

Normy żywienia dla ludności Polski - tabele zbiorcze

Opinie

Imię i nazwisko
Email
Twoja ocena
Twoja opinia

Zapytaj o produkt

Imię i nazwisko
Email
Telefon
Wiadomość

TYTUŁY POWIĄZANE

KLIENCI, KTÓRZY KUPILI TEN PRODUKT KUPILI RÓWNIEŻ

119,00 zł
99,90 zł
75,00 zł
69,00 zł
59,00 zł
49,90 zł
259,00 zł
207,90 zł
169,00 zł
138,90 zł

POLECAMY