• KOSZYK 0 (0 zł)
    Brak produktów w koszyku.
G-normy-zywienia-czlowieka-podstawy-prewencji-otylosci-i-chorob-niezakaznych_5268_150x190

NORMY ŻYWIENIA CZŁOWIEKA PODSTAWY PREWENCJI OTYŁOŚCI I CHORÓB NIEZAKAŹNYCH

  • Wydawca: PZWL
  • Rok wydania: 2008
  • Wydanie: I, dodruk 2014
  • Ilość stron: 459
  • Oprawa: miękka
  • ISBN: 978-83-200-3421-9
 
129,00 zł
109,90 zł 109,90 zł PLN 1
Dostawa od 9.90 zł
lub za 0zł przy zakupach
powyżej 250zł

Opis

Podstawowym problemem zdrowia człowieka pozostaje odpowiednie żywienie. Książka Normy żywienia człowieka Jarosz pokazuje najnowsze osiągnięcia w tym właśnie temacie.

Książka Normy żywienia człowieka Jarosz jest dziełem obejmującym najbardziej aktualne normy żywienia dla ludności Polski. Książka Normy żywienia człowieka Jarosz jest wynikiem badań i analiz zespołu pracowników Instytutu Żywności i Żywienia, popartych najnowszymi doświadczeniami i osiągnięciami uczonych z całego świata.
Książka Normy żywienia człowieka Jarosz składa się z dwóch części. Część pierwsza jest w całości poświęcona podstawowym składnikom pokarmowym oraz witaminom, składnikom mineralnym oraz wodzie i elektrolitom. W części drugiej opracowania Normy żywienia człowieka autorzy odnoszą się do następujących zagadnień: zastosowanie norm w ocenie spożycia na poziomie indywidualnym i grupowym, normy żywienia w planowaniu spożycia żywności, normy na energię, rola żywienia i aktywności fizycznej w zapobieganiu nadwadze oraz chorobom przewlekłym, suplementy diety, żywność genetycznie zmodyfikowana.

Książka Normy żywienia człowieka Jarosz to pozycja obowiązkowa dla każdego, kto chce ułożyć dobrze zbilansowaną, wyważoną dietę.

Tagi: Mirosław Jarosz , dietetyka podręcznik , podręcznik dietetyki ,

Spis treści

1. Wprowadzenie

2. Energia

3. Białko

4. Tłuszcze

5. Cholesterol

6. Węglowodany

7. Włókno pokarmowe

8. Witaminy

9. Składniki mineralne

10. Woda i elektrolity

11. Zastoswanie norm zywieniowych w ocenie spozycia na poziomie indywidualnym i grupowym

12. Zastosowanie norm żywienia w plnowaniu spozycia żywności

13. Rola żywienia i aktywności fizycznej w zapobieganiu nadwadze i otyłości oraz przelekłym chorobom niezakaźnym

14. Zastosowanie norm na energię w ocenach rozmiarów niedożywienia na świecie, dokonywanych przez FAO

15. Normy żywienia jako podstawa zaleceń odnoszących się do znakowania oraz wzbogacania żywności

16. Rola suplementów diety w realizacji norm żywienia

17. Nowa żywność jako źródło składników o działaniu fizjologicznym

18. Żywność genetycznie modyfikowana-potencjalne źródło składników odżywczych w diecie

Normy żywienia dla ludności Polski - tabele zbiorcze

Opinie

Imię i nazwisko
Email
Twoja ocena
Twoja opinia

Zapytaj o produkt

Imię i nazwisko
Email
Telefon
Wiadomość

TYTUŁY POWIĄZANE

KLIENCI, KTÓRZY KUPILI TEN PRODUKT KUPILI RÓWNIEŻ

POLECAMY