• KOSZYK 0 (0 zł)
    Brak produktów w koszyku.
G-30476_19357_150x190

OPTYMALNE ŻYWIENIE W SPORCIE. DIETA DOSTOSOWANA DO DYSCYPLINY SPORTU.

  • Wydawca: MedPharm
  • Rok wydania: 2020
  • Wydanie: I
  • Ilość stron: 312
  • Oprawa: miękka
  • ISBN: 978-83-7846-086-2
 
95,00 zł
85,00 zł 85,00 zł PLN 1
Dostawa od 9.90 zł
lub za 0zł przy zakupach
powyżej 250zł

Opis

Optymalne żywienie w sporcie. Dieta dostosowana do dyscypliny sportu.

Autor: Wolfganf Friedrich

Red. wyd. pol. Joanna Wyka

Książka dedykowana jest sportowcom wyczynowym oraz trenującym rekreacyjnie, którym zależy na osiągnięciu za pomocą właściwego żywienia lepszych wyników sportowych, poprawie ogólnego stanu zdrowia, utrzymaniu dobrej kondycji fizycznej, poprawie wydolności oraz wytrzymałości organizmu.

Książka będzie także cennym źródłem informacji dla dietetyków, lekarzy oraz trenerów, którzy profesjonalnie współpracują ze sportowcami.

Znajdziemy w niej bardzo interesująco opisane zróżnicowanie roli węglowodanów, tłuszczów oraz białka w opracowaniu strategii żywieniowych w poszczególnych cyklach treningowych, a także w okresie odnowy biologicznej. Cenne wskazówki co do właściwego nawodnienia organizmu sportowca, uwzględniające prawidłowy wybór płynu pod względem składu, jak i rodzaju.

Publikacja zawiera informacje o żywieniu i jego wpływie na poprawę uzyskiwanych wyników zarówno dla sportowców zadowowych jak i amatorów.

Dodatkową wartość merytoryczną stanowi opis żywienia w poszczególnych dyscyplinach sportowych, a także porady jak postępować ze sportowcem, u którego może pojawić się ryzyko wystąpienia osteoporozy oraz będącego na diecie bezglutenowej.

Spis treści

Optymalne żywienie w sporcie. Dieta dostosowana do dyscypliny sportu.

Autor: Wolfganf Friedrich

Red. wyd. pol. Joanna Wyka

Przedmowa do wydania polskiego

Słowo wstępne do drugiego, trzeciego i czwartego wydania

Przedmowa do czwartego wydania

1. Trawienie

2. Sport i żywienie

3. Węglowodany – superpaliwo dla komórki mięśniowej

4. Żywienie, trening i regeneracja

5. Tłuszcze – szczególne źródło energii

6. Białka – moc nie tylko w sportach siłowych

7. Mikroskładniki odżywcze i żywienie w sporcie

8. Praktyki służące osiągnięciu optymalnej masy ciała

9. Gospodarka płynowa – czym i jak się nawadniać, uprawiając sport

10. Przestrzeganie dyscypliny żywieniowej w przerwie turnieju i w dniu zawodów

11. Żywienie w wybranych dyscyplinach sportu

12. System Nutrient Timing Ivy’ego i Portmana

13. Budowanie masy ciała i masy mięśniowej w sporcie bez suplementów diety

14. Osteoporoza, sport i żywienie

15. W praktyce: jadłospisy dla sportowców

16. Dieta wegetariańska i wegańska w sporcie

17. Diety bezglutenowe

Opinie

Imię i nazwisko
Email
Twoja ocena
Twoja opinia

Zapytaj o produkt

Imię i nazwisko
Email
Telefon
Wiadomość

TYTUŁY POWIĄZANE

128,00 zł
112,90 zł
89,00 zł
73,90 zł

KLIENCI, KTÓRZY KUPILI TEN PRODUKT KUPILI RÓWNIEŻ

POLECAMY