ŻYWIENIE W CHOROBACH PRZEWODU POKARMOWEGO
- Wydawca: PZWL
- Rok wydania: 2014 dodruk 2017
- Wydanie: I
- Ilość stron: 230
- Oprawa: miękka
- ISBN: 9788320048629
47,90 zł
powyżej 300zł Najniższa cena z 30 dni: 45,90 zł
Często przyczną dolegliwości ze strony przewodu pokarmowego są błędy żywieniowe wynikające z braku znajomości zasad przygotowywania posiłków.
W publikacji Żywienie w chorobach przewodu pokarmowego Czytelnicy znajdą informacje na temat diet w różnych schorzeniach przewodu pokarmowego, m.in. w chorobie wrzodowej żołądka i dwunastnicy, w stanach po resekcji żołądka, w zespołach upośledzonego trawienia, stanach zapalnych, a także przy nowotworach.
Zaletą tej książki jest niewątpliwie bardzo duża liczba sprawdzonych przepisów na smaczne potrawy.
CZĘŚĆ OGÓLNA
Zapotrzebowanie energetyczne
Składniki pokarmowe
Ocena zdrowotna produktów spożywczych
Wybrane zagadnienia z technologii sporządzania potraw
Przyprawy ziołowe, warzywne i korzenne przyjazne w chorobach przewodu pokarmowego
Charakterystyka i zastosowanie diet w chorobach przewodu pokarmowego
CZĘŚĆ SZCZEGÓłOWA
Przepisy potraw stosowanych w chorobach przewodu pokarmowego
Dowiedz się jakie suplementy diety mogą wesprzeć spalanie tkanki tłuszczowej
czytaj więcejDowiedz się czym są suplementy diety i poznaj ich działanie.
czytaj więcejChoroba syropu klonowego (MSUD), mimo swojej pozornie łagodnej nazwy, stanowi poważne...
czytaj więcejOpryszczkowate zapalenie skóry wywołuje charakterystyczne zmiany skórne, które...
czytaj więcejNietolerancja fruktozy to stan, w którym organizm ma trudności z przetwarzaniem...
czytaj więcejChłoniaki, będące jednymi z najczęstszych nowotworów układu limfatycznego,...
czytaj więcej