• KOSZYK 0 (0 zł)
    Brak produktów w koszyku.
G-nowoczesna-dietetyczna-ksiazka-kucharska_157_150x190

NOWOCZESNA DIETETYCZNA KSIĄŻKA KUCHARSKA

  • Wydawca: PZWL
  • Rok wydania: Warszawa 2014
  • Wydanie: II
  • Ilość stron: 630
  • Oprawa: twarda
  • ISBN: 978-83-200-4745-5
 
79,00 zł
67,90 zł 67,90 zł PLN 1
Dostawa od 9.90 zł
lub za 0zł przy zakupach
powyżej 250zł

Opis

Autorka jest doświadczonym dietetykiem, wieloletnim wykładowcą Medycznego Studium Dietetyki oraz Żywienia Człowieka Akademii Rolniczej w Krakowie.
Podstawowe zalety książki to:
- nowoczesna i wszechstronna publikacja ze sprawdzonymi przepisami
- receptury smacznych i łatwych do przygotowania potraw, uwzględniające zapotrzebowanie organizmu na składniki odżywcze, witaminy i minerały
- gotowe rozwiązania dietetyczne w różnych stanach chorobowych
- dla wszystkich stosujących dietę w warunkach domowych
- przydatna również w planowaniu jadłospisów w szpitalach oraz placówkach żywienia zbiorowego.

Spis treści

Część ogólna:


Ekologiczne i zdrowotne podstawy żywienia
Zapotrzebowanie energetyczne
Składniki pokarmowe
Równowaga kwasowo-zasadowa
Ocena zdrowotna jakości produktów spożywczych
Wymienniki produktów w ramach grup i między grupami
Dietetyczna i zdrowotna ocena ważniejszych produktów spożywczych
Dietetyczna ocena przypraw i dodatków słodzących
Wybrane zagadnienia z technologii sporządzania potraw
Charakterystyka i zastosowanie diet w profilaktyce i leczeniu

Część szczegółowa:

Napoje
Chleb domowy
Dodatki do pieczywa
Przystawki
Zupy
Dodatki do zup
Potrawy z mięsa zwierząt rzeźnych, drobiu i ryb
Potrawy z niewielką ilością mięsa i ryb - tzw. potrawy półmięsne
Potrawy jarskie
Potrawy z warzyw i owoców
Sosy
Wypieki domowe 

Opinie

Imię i nazwisko
Email
Twoja ocena
Twoja opinia

Zapytaj o produkt

Imię i nazwisko
Email
Telefon
Wiadomość

KLIENCI, KTÓRZY KUPILI TEN PRODUKT KUPILI RÓWNIEŻ

POLECAMY