• KOSZYK 0 (0 zł)
    Brak produktów w koszyku.
G-wielkie-oszustwo_18115_150x190

WIELKIE OSZUSTWO NA TALERZU FAKTY I MITY PRZEMYSŁU SPOŻYWCZEGO

  • Wydawca: Esteri
  • Rok wydania: 2018
  • Wydanie: I
  • Ilość stron: 180
  • Oprawa: miękka
  • ISBN: 978-83-66067-07-3
4,00 zł 4 4 PLN 1
Bezpłatna dostawa przy zakupach
powyżej 300zł
Najniższa cena z 30 dni: 4,00 zł
Produkt niedostępny
Powiadom o dostępności produktu
Imię i nazwisko
Email
Telefon

Opis

Wielkie oszustwo na talerzu Fakty i mity przemysłu spożywczego

Autor: Massimo Pandiani

Wielu lekarzy, zalecając odpowiednią terapię swoim pacjentom, opiera się na wynikach badań publikowanych w  czasopismach medycznych. Jeśli dane pochodziłyby z  artykułów publikowanych w  czasopismach naukowych uważanych za wartościowe i  pewne źródło informacji, a zawierałyby fałszywe wyniki, u wielu pacjentów mogłoby dojść z tego powodu do poważnych konsekwencji zdrowotnych. Niestety, z sytuacją taką mamy do czynienia częściej, niż nam się wydaje. Ze względu na fakt, iż w dziedzinie badań naukowych, które są często niekompletne lub co gorsza – sfałszowane, tendencja ta przybiera na sile. W ostatnich latach stało się jasne, że nauka musi poradzić sobie z tym poważnym problemem. Zła informacja jest z  pewnością gorsza niż brak informacji, zwłaszcza w odniesieniu do programów opieki zdrowotnej oraz procedur leczniczych dotyczących setek tysięcy pacjentów. Obecnie większość wskazówek żywieniowych i medycznych zaleceń terapeutycznych jest całkowicie błędna. Z  tego też powodu terapie prowadzone w ramach medycyny konwencjonalnej stają się coraz bardziej niebezpieczne, co sprawia, że zamiast uzdrawiać pacjentów szkodzą im. Przewaga nauki antynaukowej to również element rzeczywistości, w jakiej się znaleźliśmy. Żyjemy w świecie rządzonym przez toksyczne rolnictwo, bazujące na stosowaniu niezwykle niebezpiecznych substancji chemicznych, i  śmieciowe jedzenie, które zamiast wspierać nasze zdrowie doprowadzają do jego pogorszenia.

Wstęp do książki Wielkie oszustwo na talerzu Fakty i mity przemysłu spożywczego

Spis treści

Wielkie oszustwo na talerzu Fakty i mity przemysłu spożywczego

Autor: Massimo Pandiani

Rozdział 1 – Wstęp

Przemysł i czasopisma medyczne niszczą wiarygodną wiedzę

Opublikowano setki badań wygenerowanych przez komputer  

Zatrważająca prawda o preparacie Roundup

Związek między Roundupem a autyzmem 

Gdy żywność staje się trucizną 

Mit bezpiecznych pestycydów 

Mit procesu degradacji 

Mit niskiej wydajności upraw biologicznych 

Rozdział 2 – Nowoczesne żywienie  

Cukry 

Fruktoza  

Aspartam  

Neotam  

Syrop z agawy  

Cukry alkoholowe 

Sukraloza 

Bezpieczne rozwiązania 

Tłuszcze, czyli lipidy 

Kwasy tłuszczowe trans 

Tłuszcze nasycone  

„Złe” oleje  

„Dobre” oleje  

Żywność bogata w „dobre” tłuszcze 

Dodatki do żywności i konserwanty  

„Parszywa dwunastka”  

Substancje pochodzące ze środowiska obecne w żywności 

Tworzywa sztuczne 

PFOA i teflon  

Metale toksyczne  

Akrylamid 

Soja  

Rozdział 3 – Jak się odżywiać, aby być zdrowym  

W jaki sposób odżywiali się „łowcy-zbieracze”? 

1. Niższa ilościowa zawartość wapnia 

2. Wyższa ilościowa zawartość cholesterolu 

3. Wyższa ilościowa zawartość białka 

Ketoza 84 Wegetarianizm 

Co to jest monokultura?  

Mity i brak równowagi w wegetarianizmie  

Dobrej jakości surowe produkty spożywcze korzystne dla zdrowia 

Fermentowane produkty spożywcze 

Rozdział 4 – Klasyfikacja produktów spożywczych 

Produkty kwaśne i zasadowe – organizm powinien być lekko zasadowy 

Co decyduje o kwasowości/zasadowości produktów spożywczych? 

Indeks glikemiczny 

Zespół metaboliczny  

Pro- i przeciwzapalne produkty spożywcze 

Najlepsze przeciwzapalne produkty spożywcze 

Wykaz prozapalnych i przeciwzapalnych produktów spożywczych  

Przyprawy i zioła 

Rozdział 5 – Program żywienia dla zachowania zdrowia 

Węglowodany 

„Złe” węglowodany 

„Dobre” węglowodany 

Tłuszcze 

„Dobre” tłuszcze  

Białka 

Napoje 

Zagrożenia związane z chlorem: produkty procesu dezynfekcji (DBP)  

Rozdział 6 – Podsumowanie 

Piśmiennictwo

Zapytaj o produkt

Imię i nazwisko
Email
Telefon
Wiadomość

PRODUKTY POWIĄZANE

34,00 zł
30,60 zł
Najniższa cena z 30 dni: 30,60 zł
44,00 zł
Najniższa cena z 30 dni: 44,00 zł
104,00 zł
87,90 zł
Najniższa cena z 30 dni: 87,90 zł
30,00 zł
27,00 zł
Najniższa cena z 30 dni: 27,00 zł

KLIENCI, KTÓRZY KUPILI TEN PRODUKT KUPILI RÓWNIEŻ

29,00 zł
24,90 zł
Najniższa cena z 30 dni: 25,90 zł
120,00 zł
105,60 zł
Najniższa cena z 30 dni: 120,00 zł
94,00 zł
78,90 zł
Najniższa cena z 30 dni: 73,90 zł
94,00 zł
78,90 zł
Najniższa cena z 30 dni: 89,00 zł
134,00 zł
113,90 zł
Najniższa cena z 30 dni: 108,90 zł
69,00 zł
59,90 zł
Najniższa cena z 30 dni: 62,90 zł
138,00 zł
117,90 zł
Najniższa cena z 30 dni: 117,90 zł
124,00 zł
104,90 zł
Najniższa cena z 30 dni: 99,90 zł

POLECAMY

19,00 zł
16,90 zł
Najniższa cena z 30 dni: 28,80 zł
55,00 zł
49,90 zł
Najniższa cena z 30 dni: 50,90 zł
59,00 zł
52,90 zł
Najniższa cena z 30 dni: 53,90 zł
124,00 zł
104,90 zł
Najniższa cena z 30 dni: 99,90 zł
59,99 zł
49,90 zł
Najniższa cena z 30 dni: 59,99 zł
49,00 zł
46,60 zł
Najniższa cena z 30 dni: 46,00 zł
49,50 zł
43,90 zł
Najniższa cena z 30 dni: 43,90 zł
49,50 zł
39,90 zł
Najniższa cena z 30 dni: 39,90 zł
33,00 zł
22,90 zł
Najniższa cena z 30 dni: 16,20 zł
48,00 zł
41,90 zł
Najniższa cena z 30 dni: 43,20 zł
33,00 zł
26,90 zł
Najniższa cena z 30 dni: 26,90 zł
39,90 zł
34,90 zł
Najniższa cena z 30 dni: 35,10 zł
74,00 zł
60,90 zł
Najniższa cena z 30 dni: 60,90 zł
39,00 zł
33,50 zł
Najniższa cena z 30 dni: 29,99 zł
38,00 zł
33,90 zł
Najniższa cena z 30 dni: 33,90 zł
54,00 zł
43,50 zł
Najniższa cena z 30 dni: 47,50 zł

PORADNIKI O ZDROWIU

Zapalenie opryszczkowate skóry - co to jest, przyczyny, objawy

Opryszczkowate zapalenie skóry wywołuje charakterystyczne zmiany skórne, które...

czytaj więcej
Cukrzyca ciążowa – co to jest, objawy

Cukrzyca ciążowa to specyficzna forma cukrzycy, która rozwija się w trakcie ciąży,...

czytaj więcej
Choroba Leśniowskiego-Crohna – co to jest, objawy

Choroba Leśniowskiego-Crohna to schorzenie, które charakteryzuje się obecnością...

czytaj więcej