• KOSZYK 0 (0 zł)
    Brak produktów w koszyku.
Żywienie. Wpływ na zdrowie człowieka.

ŻYWIENIE. WPŁYW NA ZDROWIE CZŁOWIEKA.

  • Wydawca: PZWL
  • Rok wydania: 2013
  • Wydanie: I
  • Ilość stron: 294
  • Oprawa: miękka
  • ISBN: 978-83-200-4151-4
 
159,00 zł
135,00 zł 135,00 zł PLN 1
Dostawa od 11.80 zł
lub za 0zł przy zakupach
powyżej 250zł

Opis

Żywienie. Wpływ na zdrowie człowieka pod redakcją Mirosława Jarosza to nowoczesny podręcznik, w którym w zwięzły sposób przedstawiono najważniejsze aspekty związane z żywieniem człowieka we wszystkich etapach życia. Wiedza w nim zawarta obejmuje problematykę żywienia przedstawioną z perspektywy fizjologa, biologa molekularnego oraz dietetyka.
Książka przedstawia wiadomości teoretyczne z zakresu fizjologii i patofizjologii żywienia, podstawowe zalecenia dotyczące prewencji pierwotnej i wtórnej schorzeń nieinterwencyjnych dietozależnych oraz podstawową wiedzę umożliwiającą udzielenie kompetentnych porad dietetycznych osobom zdrowym w różnych stanach fizjologicznych i pacjentom z różnymi jednostkami chorobowymi.
Podręcznik adresowany jest przede wszystkim do studentów kierunku żywienie człowieka uczelni medycznych i rolniczych oraz instytutów zdrowia publicznego. Będzie także przydatny dla dietetyków, lekarzy i pielęgniarek. 

Spis treści

1. Wprowadzenie
2. Zanim zacznie się nowe życie
3. Ciąża
4. Odżywianie w okresie płodowym a choroby w wieku późniejszym
5. Laktacja i karmienie piersią
6. Żywienie dzieci
7. Odżywianie się w okresie dojrzewania
8. Wiek dorosły
9. Wiek starszy i podeszły
10. Odżywianie się zgodnie z wymaganiami indywidualnymi
Słownik terminów
Skorowidz 

Opinie

Imię i nazwisko
Email
Twoja ocena
Twoja opinia

Zapytaj o produkt

Imię i nazwisko
Email
Telefon
Wiadomość

KLIENCI, KTÓRZY KUPILI TEN PRODUKT KUPILI RÓWNIEŻ

POLECAMY